torek, 22. maj 2012

Osnovni nalogi telefona

Najprej je potrebno omeniti, da sva z beštijo skupaj že kakšen teden... noja in ne morem trditi, da so se stvari hudo izboljšale. Recimo popoln misterij je imenik. Tja ti potegne vse kontakte iz FB in iz tvojega imenika, ki si ga po bolj po čudežu, kot po tehnični poti dobil na telefon. Ideja je lušna, a skrajno nepraktična, če imaš na FB več ljudi, kot v imeniku. Tako postane imenik popolnoma nepregledna reč. je pa res, da združuje vse podatke. Se pravi Oseba, ki je v imeniku, na FB, Twitterju in podobno telefon požanje vse podatke in jih vtakne pod 1 "kontakt". Seveda v primeru, ko lahko poveže ljudi. Kar je v osnovi simpatična ideja v realnosti ne deluje tako silno dobro. Ljudje, ki imajo drugačna imena na omrežjih so zanj tako uganka in jih imaš tako 2x v že tako ekstra prepolnem seznamu ljudstva. In seveda, ker sem na frišno uporabnik zaslona na dotik se kar pogosto dogaja da klikam in kličem ljudi, ki jih dejansko nočem. Pri močni sončni svetlobi pa je telefon tako ali tako neuporabe.
Sicer so zadevo kanček omilili s tapkanjem po tablicah s črkami, a je zadevščina še vedno bolj ali manj nepregledna. In seveda dodali so še seznam 8 tablic tistih s katerimi si "komuniciral" nazadnje. To pomeni tudi tisto ljudstvo, ki ga slediš na socialnih omrežjih, a z njimi nikoli v življenju še nisi spregovoril besede. 
Tukaj pa je potrebno dodati še, da ne moreš dostopat direktno do imenika, ampak, da ti vedno ponuja vse in ne moreš dostopati do njega direktno. Prav tako je potrebno omeniti, da ne obstaja možnost t.i. "hitrega klicanja". Naj se popravim. "Hitre klice" lahko dodaš na začetno stran, a ta na ta način silno hitro postane popolnoma nepregledna. Ker vem, da si je zadevo kanček težko predstavljati si lahko slike in natančnejši postopek žetja podatkov preberete in ogledate na blogih pri Krashku in Tyschew.
Na koncu pa še zadevščina, ki me spravlja ob živce. Telefon ne da nobenega znaka, da se je kaj zgodilo. Zgrešeni klici, prejeta sporočila ipd. Nikjer ne utripa nobena lučka, nobenega opozorila. Telefon je vedno znova potrebno prižgati. In to je sitno, saj ne maram vseskozi špegati na beštijo...
Uporabniki pametnih telefon ste verjetno že vajeni, da vam povezuje sms-je in podobne zadevščine. Z vidika nekoga, ki tega ni vajen moram omenit, da je zadevščina silno sitna. Da ne omenjam konstantno narobe natipkanih besed in neprikazovanja poslanih sms-jev. Oziroma po tem, ko pošlješ sms včasih kar nekaj časa traje, da ga telefon zazna, kot poslanega in ga uvrsti v "odnos" z drugimi prejetimi sms-ji.
Se pravi dve stvari, ki sta ključni pri uporabi telefona me pri Nokija Lumii 710 nista navdušili. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar